Mexicaanse wraps met guacamole en nachochips uit de oven

We maken dit vaak thuis als doordeweekse maaltijd. Ik vind het zelf erg lekker en de kinderen zijn er dol op.

Je hebt voor de recept een steelpannetje, een koekenpan, een ovenschaal ter grootte van een A4 en een ovenschaal ter grootte van een A5 nodig.

Niet iedereen is dol op koriander, dus dat heb ik voor nu weggelaten uit het recept. Maar als je ervan houdt is het erg lekker om een bosje fijn te hakken en de helft ervan in de guacamole te doen. De andere helft serveer je bij het eten erbij.

Om het vegan te maken vervang je de geraspte kaas met een vegan kaas.

Het recept is voor vier personen.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram
  • 1 paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram rul vega gehakt
  • 200 gram geraspte kaas
  • 3 rijpe avocado’s, vruchtvlees in kleine blokjes
  • 1 limoen, in 4 partjes
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 8 wraps, formaat medium
  • 100 gram naturel nacho chips
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringetjes
  • 2 bosuien, in kleine ringetjes
  • Zout en peper

Aan de slag

  1. Zet je oven aan op 180 graden zodat die kan voorverwarmen
  2. Maak eerst de tomatensaus in een steelpannetje. Zet het pannetje op halfhoog vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Zodra het op temperatuur is doe je de helft van de knoflook erbij en laat in een paar minuten gaar worden, maar niet bruin. Voeg vervolgens het komijnzaad toe en bak 1 minuut mee. Laat de komijnzaad niet verbranden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en als het begint te koken zet je het vuur lager en laat je het steelpannetje staan totdat je het weer nodig hebt. Het mag zachtjes pruttelen.
  4. Bak in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie het vega gehakt gaar volgens de verpakking. Doe halverwege de baktijd de paprikastukjes erbij. Als het klaar is zet je het vuur uit en laat je de pan rusten.
  5. Maak vervolgens de guacamole. Doe de blokjes avocado, het limoensap van twee partjes limoen, de overgebleven knoflook en de chilivlokken in een kom en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet een ovenschaal klaar waar de wraps opgerold naast elkaar inpassen. Een ovenschaal met de oppervlakte van ongeveer een A4 papier is goed. Bedek de bodem van de ovenschaal met drie eetlepels van de tomatensaus zodat de wraps niet aan de onderkant van de schaal blijven plakken als ze de oven uit komen.
  7. Vul de 8 wraps met de helft van de guacamole, 2/3 van de kaas, 2/3 van het gehakt/paprika mengsel en de overgebleven tomatensaus. Doe in elke wrap eenzelfde hoeveelheid van alles en rol ze op door de wrap bijna dubbel te vouwen, dan de randen naar binnen toe vouwen en vervolgens verder oprollen. Doe de opgerolde wraps strak tegen elkaar in de ovenschaal
  8. Maak voordat je de wraps in de oven doet de nacho chips. Bedek een tweede ovenschaal van een kleiner formaat (ongeveer zo groot als een A5 papier) met een laag nacho chips. Daar overheen doe je wat van het gehakt/paprika mengsel, wat rode ui en vervolgens wat kaas. Herhaal totdat je ingrediënten op zijn. Eindig met een laag kaas.
  9. Zet de ovenschalen in de oven voor 10 minuten.
  10. Haal de ovenschalen uit de oven, verdeel over vier borden en garneer met de overgebleven bosui. Doe bij elk bord nog een vierde van de nacho chips en de overgebleven guacamole. Garneer de wraps en de guacamole met bosui.

Geplaatst

in

,

door

Tags: